Kurczak – zawiera sporo białka a mało tłuszczu

Makaron pełnoziarnisty, Quinoa – pomaga odbudować glikogen, daje energię

mozarella – zawiera sporo białka i pokrywa połowę zalecanej ilości wapnia

Bazylia – zawiera wit. A

Tofu – zawiera żelazo i miedź

Pomidor – zawiera błonnik, likopen

Orzeszki piniowe – zawiera sporo magnezu

jajko na twardo – jedno dostarcza ok 5 g protein

Suszone pomidory – zawierają likopen przeciwdziała rakowo. Osącz z oleju.

Rukola – zawiera wapń i witaminę C oraz żelazo, kwas foliowy co korzystnie wpływa na budowę mięśni

czarne oliwki – spowalniają wzrost glukozy we krwi

Szczypiorek – działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe

Tuńczyk – źródło białka, zawiera dużo wit. D, która wzmacnia kości

Czerwona cebula – obniża poziom cholesterolu i rozrzedza krew

Świeży szpinak – bogaty w przeciwutleniacze, które przyspieszają regenerację, pomaga zamienić białka w mięśnie

Natka pietruszki – zawiera antyoksydanty

Buraki – zawierają wapń, obniżają ciśnienie krwi, wspomagają tworzenie czerwonych krwinek

papryka – zawiera wit. C

Bataty – bogate w wit. C, obniżają ciśnienie krwi

Awokado – źródło NNKT, bogaty w wit. K, która wzmacnia kości

wędzona makrela – bogata w kwasy tłuszczowa omega-3